Ağrı’lı İş Adamı İşe Bavul Ticaretiyle Başladı Şimdi Milyon Dolarlar Yatırıyor

Ağrı’lı İş Adamı İşe Bavul Ticaretiyle Başladı Şimdi Milyon Dolarlar Yatırıyor

ABONE OL
14:56 | 13 Eylül 2018 14:56
Ağrı’lı İş Adamı İşe Bavul Ticaretiyle Başladı Şimdi Milyon Dolarlar Yatırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağrı’lı İş Adamı Bavul Ticaretiyle Başladığı İşe Şimdi Milyon Dolarlar Yatırıyor

İsmini Dünyada Duyuran Ağrı-Doğubayazıt’lı Başarılı İş Adamı ”Dosso Dossi Holding Başkanı Hikmet Eraslan” Kimdir,Bu Gerçek Başarı Öyküsü Nasıl Oluştu.

‘Bavul turizmi’ ile başlamış

Hikmet Eraslan, Doğubayazıtlı varlıklı bir aileye mensup. Babası yıllar önce İstanbul’a göç etmiş. Laleli’de oteller açmış. Meteor firması olarak hudut kapılarındaki vergisiz mağazaları işletmiş. Oğlunu da yurt dışına eğitime göndermiş. Hikmet Eraslan İngiltere’de okumuş. Sonra İtalya’ya geçmiş. İtalya’da da bir İtalyan ile evlenmiş. 25 yıldır evli. 2 çocuğu var.

İstanbul’a döndüğünde Laleli’de 7 katlı bir büyük binada “Bavul Turizmi”ne gelenlere mal satmak için mağaza açmış. İtalyan karısı, İtalyan ressam Dosso Dossi’nin hayranı olduğu için, mağazaya da bu ismi koymuş. (Dosso Dossi, 1490-1542. Esas ismi Giovanni di Niccolo de Luteri)

Bir müddet sonra bavul ticaretine ilginin azaldığını gören Eraslan, yabancı alıcılara farklı modellerle mal satmaya başlar.

Oldukça zeki bir ticaret adamı olan Eraslan,tekstil alanında düzenlediği organizasyonlarla alıcı yabancılarla,satıcı Türk giyim sanayicilerinin özgün tasarımlarını   tanıtmak amacıyla ”Dosso Dossi Show’lar” la adının dünyada duyulmasıyla iş hacmini genişleterk bugünlere ulaşan ”Dosso Dossi Holding Başkanı Hikmet Eraslan”Şimdi milyon dolarlık bir yatırıma daha adım atıyor.

Dosso Dossi, ayakkabı, kadın, erkek ve çocuk mağazacılığının ardından 10 milyon dolar yatırımla ev tekstili mağazacılığına adım atıyor.

Dosso Dossi Holding Başkanı Hikmet Eraslan, fuar işleri ve markalarını franchise şeklinde yurtdışına açacaklarını söylüyor.

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
r
r