PİREMİR KAPALI PAZAR YERİ HIZLA YÜKSELİYOR

PİREMİR KAPALI PAZAR YERİ HIZLA YÜKSELİYOR

ABONE OL
15:49 | 17 Ekim 2018 15:49
PİREMİR KAPALI PAZAR YERİ HIZLA YÜKSELİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BURSA- Yıldırım Belediyesi, ilçeye çok işlevli kapalı pazar yerleri kazandırıyor. İnşaat çalışmaları yüzde 45’e ulaşan, toplam 10 bin 516 metrekarelik Piremir Kapalı Pazar Yeri’nde 339 pazar tezgahı ve 150 araçlık otopark alanı yer alacak. Vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracak şekilde tasarlanarak çok amaçlı kullanıma sahip olan kapalı pazar yeri, pazarın kurulmadığı günlerde ise otopark olarak hizmet verecek. Modern tesiste ayrıca satış birimleri, kafeterya, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak.

SOSYAL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm çalışmalarında fiziki yapıların yanında sosyal alanlarda da yapılan değişimlerin, bölgelerin değerini artıracağını söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yalnızca fiziki değil sosyal dönüşümü de gerçekleştiriyoruz. Parklarla, spor alanlarıyla, yeşil alanlarla, sağlık alanlarıyla, okullarla, ticari alanlarla ve modern pazar yerleri gibi sosyal yapılarla fiziki dönüşümü desteklediğimiz zaman şehrimiz hak ettiği konuma yükselecek. Yıldırım’ı ideal ve yaşanabilir bir şehir yapmanın temeli insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermekle mümkün” diye konuştu.

YILDIRIM’IN DEĞERİ ARTIYOR

Piremir Kapalı Pazar Yeri’nin hizmete geçmesiyle birlikte bölgedeki yaşam şartlarında da gelişme olacağını dile getiren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Pazar yerini vatandaşlarımızın kullanımına açtıktan sonra özellikle pazarın kurulduğu günlerde oluşan araç yoğunluğu ortadan kalkarak trafikte rahatlama olacak. Bu sayede hem bölge insanımıza rahat nefes aldıracağız hem de sosyal hayattaki değişimi gerçekleştirerek mahallemizin değerini artıracağız. Hemşehrilerimiz modern tesislerde, hijyen koşullarda gönül rahatlığıyla alışveriş yapacak. Hem vatandaşlarımız hem de pazar esnafımız kazanacak. Piremir mahallesinin yanı sıra Mimarsinan ve Millet mahallelerimizde modern kapalı pazar yeri inşaatlarımız sürüyor. Sign Of The City Awards 2017’de En İyi Mimari Tasarım ödülüne layık görülen Arabayatağı kapalı pazar yerini de bölgede yaşayan hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
r
r