Ağrı’da Yerel Seçimlere Doğru

Ağrı’da Yerel Seçimlere Doğru

ABONE OL
01:20 | 02 Eylül 2018 01:20
Ağrı’da Yerel Seçimlere Doğru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genel seçimdi, ekonomik krizdi, okul tatilleriydi, bayram tatilleriydi derken geldik Eylül ayına, yani adım adım yerel seçimlere yaklaşıyoruz.

Gönül isterdi ki, yerel seçim hazırlıklarımızı güle oynaya yapalım ama maalesef şu an içinde bulunduğumuz ekonomik kriz,  gündemi ilk sıralarda işgal etmeye devam ediyor.

Bizler Sayın Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a inanıyor ve güveniyoruz, ülkemizin bugüne kadar yaşadığı diğer sıkıntılarda ve hain saldırılarda, nasıl başarıyla hainlerin  planlarını kafalarına yıktıysa,şimdi de iç ve dış mihrakların tüm hain girişimlerini ekarte edip ülkemizi başarıyla feraha çıkaracaktır ondan asla şüphemiz yoktur.

Diliyoruz ki bir an önce ülkemiz tekrar huzura ve refaha kavuşsun, bizleri içten ve dıştan yıkmak isteyen tüm hainler kendi düşmanlıklarının içinde boğulsunlar.

Genel seçimler öncesi başlayan bu hain saldırıları, devlet millet elele bertaraf edip inşallah huzur içinde yerel seçimlere odaklanacağız.

Yerel seçimlerin  Mart 2019 da yapılmasına 7 ay gibi bir zaman var, bu süreci çok iyi değerlendirmek lazım, yine diyoruz aday seçimleri çok önemli, inşallah bu sefer sesimiz duyulur.

Yazılarımızı okuyan değeri okuyucularımız hatırlarlar’’ Genel seçimler öncesi defalarca yazdık’’Ağrı’da vatandaş denenmişi istemiyor! Yeni adaylar yeni yüzler işine ehil adaylar istiyor!Diye.
Yaptığımız analizlerde ve vatandaşlarla görüşmelerimizde devamlı bunu dile getirdiler, lakin tüm yazılanlara rağmen sesimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmamış onu gördük;sonuç 3-1 lik kayıp…

Şimdi yine kendimizi tekrar ediyoruz ve bu sefer yerel seçimler için yazıyoruz”Umarız ki yerel seçimlerden sonra bu yazıyı hatırlatmayız”Öncelikle doğru aday, doğru adayı vatandaş şöyle tarif ediyor ve ne istediğini belirtiyor.

’’ Oyunu vereceği adayın, geçmişi temiz, denenmemiş, dürüst, bulunduğu şehri ve bölgeyi her haliyle çok iyi bilen, o bölgeye hakim olmasını öncelikli olarak dile getiriyorlar.”

Sadece seçimlerde kazanmak değil, seçimlerden de sonra da orayı kazanacak ve kendi kadrosunu kuracak o kadroyla devam edebilecek,bilgili, donanımlı, model yaratabilecek kapasitede olmalı yeni adaylar diyor!
Bunlara ilaveten, bizce de birkaç önemli sıralama ve olamazsa olmaz daha var.

1-) Başta Doğu ve Güneydoğulu seçmeni olmak üzere HDP seçmeninden oy alabilecek 2-) Muhafazakâr kesimleri ürkütmeyecek 3-) Halkta karşılığı olan, yıpranmamış, saygın ve sevilen aday. Bu işin ilk ve olmazsa olmaz kısmıdır.

İkincisi, çalışkan olmalı arkasına rüzgârı iyi alabilmeli; o rüzgârı çok iyi kullanmalı, yeni bir ruh yaratmalı.

Üçüncüsü,seçim çalışmalarını çok iyi organize etmeli, vatandaşa projelerini, kadrosunu sunabilmeli, vatandaşın güvenini kazanmalı ve onların gönlüne hitap edebilmeli!

Belediye Başkan Adayı çok becerikli,çalışkan,insan odaklı ve zeki olmalı; düşünün Ak Partinin bugünlere nasıl geldiğini, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan belediyecilikten geliyor, Sayın Erdoğan’ın o dönemde ne kadar başarılı olduğunu bir hatırlayın isterseniz; şimdi o yolu iyi analiz etmiş ve o yoldan yürüyebilecek adaylara ihtiyaç var; YANİ DOĞRU ADAY SEÇİMİ! Bu yerel seçimlerin kazanılması için ilk ve en önemli şart ‘’Adaylar belirlenirken kayırmalardan, torpillerden uzak durmalı.’’

Ak Partinin işi pek kolay görünmüyor, niye mi bunu diyoruz? Genel seçimler öncesi defalarca yazdık kazanmak için doğru adaylar demiştik… İnşallah yerel seçimlerde bu hüsran tekrar etmez… Aday kayırma olmaz, denenmişler tekrar denenmez diye sözümüzü tekrar ediyoruz!!!

( Bugün” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki yerel seçimlerle ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlarken Ekim ayında belediye başkan adaylarının netleşebileceğini söylemiş” Bizde eğer adaylar Ekim ayında netleşir ise, aldığımız duyumlar doğrultusunda yerel seçimler Kasım 2018 de mi yapılacak? Merak ediyoruz)Bununla ilgili sizleri kısaca bilgilendirme gereği gördüm değerli okurlar.

Hali hazırda Ağrı’da belediye başkanlığı yapan sayın başkanlara ufak bir hatırlatma! Belediyeciliğin nasıl yapıldığını görmek ve öğrenmek istiyorsanız şayet! Doğubayazıt Belediye Başkanın Sayın Ulaş Akhan’ı, Diyadin Belediye Başkanı Sayın Olgun Öner’i örnek alın! Ve hizmet nasıl verilir görün. Ağrıda 4 belde,3 ilçe Ak Parti Belediyesi var verilen hizmetler de ortada, bu dediğimiz iki ilçe belediye başkanları niye örnek teşkil ediyor sizce?KENDİNİZİ BİR SORGULAYIN LÜTFEN…

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r