Savcı SAYAN, Ağrı İle ilgili neler söyledi?

Savcı SAYAN, Ağrı İle ilgili neler söyledi?

ABONE OL
18:29 | 16 Aralık 2018 18:29
Savcı SAYAN, Ağrı İle ilgili neler söyledi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Ağrı Belediye Başkan Adayı Savcı Sayan, katıldığı bir Tv kanalında yapmış olduğu soru cevap şeklindeki programda, Ağrı ve seçimlerle ilgili, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sunucunun Sayın Sayan Ağrı’dan Ak Parti Belediye Başkan Adayısınız, Ağrı’da neler yapacağınız konusunda bilgi verir misiniz? Diye başlayan ilk ve diğer sorulara Sayan’ın açık yüreklilikle verdiği cevaplarda şu ifadelere yer aldı.

Hiç bir zaman, Ağrı’nın geri kalmışlığını içime sindiremiyordum, sürekli hayallerim vardı, o hayalleri gerçekleştirebilmem için bir yetkiye sahip olamam lazımdı, bu yetkiyi Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsun bize layık gördü,bizi aday olarak gönderiyor, halkta yetkiyi verirse bizde ”AĞRI’YI DOĞUNUN YILDIZI” yapacağız.

İşsizlik, yatırımda hallolur önemli olan”HUZUR” diyorsunuz, mesele işsizlik değilse Ağrı’da huzursuzluğun kaynağı ne?

Mesele işsizlik değildir, elbette huzursuzluğu tetikleyen unsurlardan biridir, ben insan yatırımını ön planda tutuyorum, siz bütün binaları güzel yapabilirsiniz, şehirleri güzelleştirebilirisiniz, alt yapıyı falan, bunların hepsi olası şeyledir. Eğer insanların gönülüne giremiyorsanız, onları mutlu edememişseniz, o yaptığını yatırımları hazmettiremiyorsanız ”o zaman siz huzursuzluğu önleyemezsiniz”
Benim burada ki gayem şu; biz eğer bu kavgadan, gürültüden kurtulabilirsek huzurlu bir toplum olarak daha güzel yatırımlar yapabiliriz ve yaptığımız o yatırımlar üzerinde daha huzurlu yaşayabiliriz.

Ağrı halkının gönlüne girilemedi mi?

Girilemediği dönemlerde vardır, girildiği dönemlerde vardır.

Geçtiğimiz dönemlerde Ak Parti’nin Ağrı’da kaybettiği milletvekilliklerine bakarsak; Ak Parti Ağrı’da milletin gönlüne neden giremiyor?

Orada bizim bir eksikliğimiz vardır, bunu çözmek lazım. Orada yatırımlar yapılıyor, bugüne kadar getirilmeyen hizmetler Ak Parti döneminde getiriliyor, buna rağmen oy alınamıyorsa bunun sosyolojik bir boyutu vardır.

Nedir ”O” Sosyolojik Boyut?

Büyük bir algı operasyonu var, bu Türkiye üzerinde de yapılıyor, yerelde de mikro algı şeklinde operasyonları yapılıyor. Yerelde, sahada insanların kafası karıştırılıyor,düşünceleriyle oynandı ki, insanlar birden bire apayrı bir duyguya kapıldılar.

HDP’liler Ak Partiden daha mı iyi çalıştılar ve geçtiğimiz dönemlerde Ak Parti’nin kaybettiği vekillikleri kazandılar?

Eğer biz 5-0 dan, 4-0’a HDP’ ye doğru gitmişsek ve HDP almışsa, O seçmenler daha önce bizde idi .HDP’liler ne yaptı da başarılı oldu demiyorum; biz ne yapmadık ta onlar aldılar, ben bunu kendime sormak istiyorum, onların her türlü çalışma haklarıdır, onları suçlamamın bir anlamı yoktur, biz kendimizi suçlamalıyız, biz çözüm sürecinde ki olayları, çözüm sürecinden sonra ki olayları, orada ki daha önce FETÖ’cüler tarafından, Kürtler dağa çıksın diye yapılan baskılar, işkenceler, insanları karakollara götürüp çırılçıplak soyup dövmeler tüm bunlar yapıldı yani, biz bu bölgede yaşayan insanlarız. Kimse kimsenin ayıbını örtmeye kalkmasın, kimse her yer güllük gülistanlık demeye kalkmasın.

Ak Parti yaptıklarını tabana anlatamadı

Ak Parti yapılan o işkenceleri ortadan kaldırdı, Filistin askısını ortadan kaldırdı, insanların sabaha karşı karakollara alınıp dövülmelerini ortadan kaldırdı, insanların Kürtçe konuşma yasağını ortadan kaldırdı, insanlar önceden ben kürdüm demeye cesaret edemiyordu ”AK PARTİ” tüm bunları ortadan kaldırdı. Ak Partinin bu bölgede yaptığı tüm bu çalışmalarını takdir etmek lazım. Ak Parti’nin yapmadığı neydi? Tüm bunları yeterince vatandaşın tabanına iletemedi, bu da biz siyasetçilerin eksikliği, biz orada yerel siyasetçiler, milletvekilleri, görevdeki belediye başkanı arkadaşlar olsun, bunları tabana iletmeleri lazım dı. Ak Partini bu başarısını sadece Tayyip Erdoğan’ın sırtından seçim kazanan bir yapıyı içimize sindirirsek başarısız bir durumla karşı karşıya kalırız.

Elbette ki Sayın Erdoğan’ın çok büyük bir sevgisi, karizması, sempatisi var ama biz onun üstüne yatıp, Ak Parti’nin ve Sayın Erdoğan’ın yaptıklarını bölge halkına yatırımlarla birlikte götürüp anlatmazsak, anlatamazsak onların gönlüne girmezsek, bu yapılanları eskiyle yeniyi karşılaştırmaz, iyiyle kötünün arasında ki farkı iyi bir şekilde sunmazsak biz yine başarısız olacağız.

Ağrı’da Kayyum Ataması nasıl buluyorsunuz? Şimdi ki kayyum başarısız mı oldu ki sizi aday gösterdiler?

Şuan da ki Vali Süleyman Elban Ağrı’da benden daha çok seviliyor, bütün Ağrı adaylarından daha çok seviliyor, şuan beraber yarışırsak belki Vali Elban tüm Ağrı adaylarının önüne geçer, bütün Ağrı halkı genel merkeze ve Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a Valimiz Elban’ın aday olması için baskı uyguladılar. Ama Sayın Vali ben vali olarak devlete hizmet etmek istiyorum diye kibar bir üslupla geri çevirdi.

Kürtçe Eğitim hakkında ne düşünüyorsunuz?

İki toplumun kaynaşması için Kürtçe zorunlu ders olsun, dikkat edin! ”Eğitim demiyorum bu bizleri ayrıştırır, ders diyorum”bu benim düşüncem, bizler iki toplum bu ülkenin vatandaşıyız niye karşılaştığımız yerde tercümanla anlaşalım, Kürtçe bilinse bu sıkıntı ortadan kalkar, buralara gelen öğretmenler Kürtçe bilse iletişim daha rahat olur, insanlar birbirinin dilini bilirse daha rahat anlaşır.
Öğrendiğimiz diller bizleri zenginleştirir, yeter ki bunları ayrıcalıklı bir anlayış içine sokmayalım. Birbirimizin ana dilini öğrenmek bizlerin iletişimini daha sağlıklı kurmamızı sağlar, birbirimiz daha rahat anlamamızı sağlar. Diye sözlerini noktaladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
r
r