Yıldırım,da ”Örnek Proje” İhtiyaç Sahipleriyle Paylaşıyor

Yıldırım,da ”Örnek Proje” İhtiyaç Sahipleriyle Paylaşıyor

ABONE OL
15:53 | 01 Kasım 2018 15:53
Yıldırım,da ”Örnek Proje” İhtiyaç Sahipleriyle Paylaşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa- Yıldırım Belediyesi tarafından ‘Yıldırım’da Hayat Paylaşımla Güzel’ sloganıyla hayata geçirilen Yıldırım Paylaşım Atölyesi, gönüllü bağışçıların eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı sürdürüyor. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından proje kapsamında 2018’in ilk 10 ayında 167 ev eşyası ve bin 980 adet giysi vatandaşlara ulaştırırken aynı süre içerisinde 28 ihtiyaç sahibine de tekerlekli sandalye yardımı sağladı. İhtiyaç sahibi Yıldırımlıların gönüllerince alışveriş yapmalarını sağlayan ‘Yıldırım Sosyal Kart’ projesi ile 8 bin 222 kişiye kart teslim edildi. Yıldırım Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan müracaatlarının değerlendirilmesi sonucunda tespit edilen ihtiyaç sahipleri, teslim aldığı kart ile anlaşmalı market zincirlerinden alışverişte dilediği gıda ürününü alabiliyor.

‘İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ’

İhtiyaç sahibi vatandaşları rencide etmeden tarihimizin ve kültürümüzün bize yüklediği sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bunu yaparken de en önemli kısasımız; ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi rencide etmemek. Sağ elin verdiğini sol el bilmeden insanlarımıza ulaşıyoruz. Bir taraftan insanlarımızın eksiklerini gidermeye çalışırken, diğer taraftan da toplumdaki dayanışma ve kardeşlik duygusunu pekiştiriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği Yıldırımlı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını göz ardı edemeyiz. Sosyal çalışmalarımızla gıdadan giysiye, tekerlekli sandalye yardımından iftar ve sahur yemeklerine, kırtasiyeden Paylaşım Atölyesi’ne kadar yüzbinlerce insanımıza ulaştık. Bu veriler, ‘Dayanışma Şehri Yıldırım’ hedefimize giden yolda önemli bir mesafe kat ettiğimizin göstergesidir” diye konuştu.

‘ZİNCİRE ORTAK OLUN’

İhtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürerek ilçedeki kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiklerini dile getiren Başkan Edebali, “Hemşerilerimizin dertleri ile dertlenmek ve bunlara bir nebze de olsa derman olabilmek bizim yönetim anlayışımızın temelini teşkil ediyor. Maddi imkanı el vermeyen zor durumdaki vatandaşlarımızın hem giysi hem de eşya ihtiyaçlarına cevap verdik. ‘Yıldırım Sosyal Kart’ adını verdiğimiz projemizle de ihtiyaç sahibi hemşerilerimize anlaşmalı market zincirlerinde dilediğince kullanabilecekleri, her türlü gıda ürününü alabilecekleri bir kart veriyoruz. Bu anlayışla ihtiyaç sahiplerinin yanlarında olarak birlik ve beraberliğimizi canlı tutmayı sürdürüyoruz. Hemşerilerimiz, 444 16 02 numaralı Yıldırım Çağrı Merkezi’mizden bize ulaşıp bu paylaşım zincirine dahil olabilir, mutlu ve huzurlu Yıldırım’a katkı sunabilirler” ifadelerini kullandı.-BURSA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r