DTSO Başkanı Cemal Can’dan, ‘AŞURE-İ NUH İKRAMI’

DTSO Başkanı Cemal Can’dan, ‘AŞURE-İ NUH İKRAMI’

ABONE OL
20:34 | 29 Temmuz 2023 20:34
DTSO Başkanı Cemal Can’dan, ‘AŞURE-İ NUH İKRAMI’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Cemal Can, Muharrem ayı dolayısıyla, Telçeker Köyü’nde bulunan Nuh’un Gemisi’nin izi alanında düzenlediği “AŞURE-İ NUH İKRAMI” proğramında davetlilere aşure ikramında bulunarak çeşitli müjdeler verdi.

Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Kösedağ, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Solak, basın mensupları ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, DTSO Başkanı Cemal Can Proğrama katılanlara teşekkür ederek aşure ikramında bulundu. 

DTSO Başkanı Cemal Can, Muharrem ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, birlik ve beraberliği pekiştirmek için AŞURE-İ NUH İKRAMI’nda bulunduklarını ifade etti.

Muharrem ayının, inancımız, tarihimiz ve kültürümüzde ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Can, “Bu ay birlik ve beraberlik ayıdır. Bizi biz yapan inancımız, birlik ve beraberliğimizdir. Bu bakımdan Muharrem ayını iyi anlamak ve anlatmak gerekmektedir. Bu ayda ikram edilecek aşureler de, birlik ve beraberliğimizin en güzel simgesidir. Düzenlemiş olduğumuz “AŞURE-İ NUH İKRAMI” inşallah her sene yapılacak şekilde geleneksel hale getireceğiz.

İlçemizde gelişen bir Sınır Ticareti ve Turizm Sektörü bulunmaktadır. İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Erkan Kösedağ her konuda ilçemize katkıları bulunmaktadır. Doğubayazıt ile ilgili yatırım projelerimiz bulunmaktadır zamanı gelince sizlerle paylaşacağız. Düzenlemiş olduğumuz bu proğram inşallah geleneksel hale gelecektir.” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r