Dünya Markaları Ağrı’ya Neden Gelemiyor?

Dünya Markaları Ağrı’ya Neden Gelemiyor?

ABONE OL
20:41 | 26 Ekim 2023 20:41
Dünya Markaları Ağrı’ya Neden Gelemiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz Nisan ayında, Ağrı Valiliği İl Özel İdaresi ve İsra Holding arasında imzalanan protokol sonrasında çoktan inşaatının başlanması beklenen Ağrı Alışveriş ve Yaşam Merkezi Projesi’ne inşaat sezonunun bitmesine çok az bir zaman kalmasına rağmen henüz başlanmadı. Ağrılı vatandaşlarımızın umutla ve merakla beklediği proje hayal olma yolunda ilerliyor.

Ağrı Alışveriş ve Yaşam Merkezi projesi için Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci ve İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı’nın katılımıyla 25 Nisan 2023 tarihinde protokol imza töreni gerçekleştirilmişti. Ağrı ilimizde karma konseptle dünyaca markalara ev sahipliği yapılacağı vaat edilen ve içesinde 2.000 konut, rezidans daireler ile ofis, otel ve klinik otelden oluşacağı söylenen AVM Projesinde henüz bir başlangıç yapılmadı.

AVM Projesiyle ilgili imza töreninde bulunan İsra Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Tavlı, gerçekleştirilen imza töreninde oldukça büyük açıklamalarda bulunmuş, projenin sadece Ağrı’da değil komşu il ve bölgelere de değer katmasını hedeflediklerini dile getirmişti. Hatta bir üst noktayı hedef göstererek, projenin bölgenin dünyaya açılan kapısı olacağını ve Ağrı’yı bölgenin çekim merkezi haline getireceğini iddia etmişti. Ama şu an gördüğümüz ve şahit olduğumuz olay söylenenden çok farklı.

Ağrı ilimizin tanınmış ve adını diğer illerde de duyurmuş olan işletmelerinden Arkoz Çimento’nun da zamanında böyle bir proje yapmak istediği fakat Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci tarafından duruma sıcak bakılmadığı da iddia edilenler arasında. Abdurrahim Tavlı imza töreninde almış oldukları arazinin Türkiye’nin en büyük firmalarının yeraltı kaynaklarını işletmek üzere bölgede faaliyet gösterdiğini, bölgenin ticari açıdan da yüksek cirolara sahip olduğunu belirtmişti. Şimdi dönüp bakıldığında, paha biçilemez olduğu ön görülen arazinin ucuz fiyatlara hakkında herhangi bir bilgi edinilemeyen ve başka bir il üzerinde ikamet eden şahısların Ağrı ilimizde böyle girişimlere kalkışması ne kadar sağlıklıdır kafalarda soru işareti oluşturuyor.

Ağrılı vatandaşlarımız tarafından merak edilen bir diğer konu da Ağrı’da böyle girişimlere ön ayak olan Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci’nin Ağrılıları mağdur etmesi. Bakıldığı zaman önemli bir arazi üzerinde henüz başlaması gereken bir projenin henüz temelleri dahi atılmadı ve atılıp atılmayacağı da meçhul. Kendisi konuyla alakalı bir açıklama yapmayıp sessizliğini de korumaya devam ediyor. Biz bu sessizliği daha önceki haberlerimizde de duyurmuştuk zaten.

Bizim gazeteci olarak en önemli amacımız halkımızı ve kamuoyunu gerçekler hakkında bilgilendirerek onların yararına çalışmaktır. İddialar üzerine diyebiliriz ki bu başlanamayan proje de bizim halkımızın yararı gözetilmeden bazı kişilerin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesiyle kağıt üzerinde oluşturulmuş bir projedir. Konuyla alakalı öncelikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı İl Özel İdaresi yetkilileri, AK Parti Ağrı Milletvekilleri ve diğer yetkililerin Ağrı’da gerçekleştirilen bu durumları araştırmasını istiyoruz. Eğer ortada bir haksızlık varsa ortaya çıkmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r