21 Ocak 2017 tarihinde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, 5 Şubat 2021 tarihinde ikinci kez aynı üniversitenin rektörlüğüne atanmıştır. İki dönemdir bu görevi hakkıyla yerine getirmeyi başarmıştır.
Bu atamayla beraber bir önceki dönemde tesis ettiği huzur ve başarı ortamının tekrar etmiş olması hem akademik hem de idari personel tarafından heyecanla karşılanmıştır. Bu durum şehrimizin üniversitesinin nitelik ve nicelik acısından başarı sıralamasının yükselmesine katkısı olmuştur.
Rektör Karabulut, ikinci döneminde üniversitenin yeni kazanımlar elde etmesi için yeni çalışmalara başlamıştır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nin, daha kurumsal bir hüviyet kazanması için Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri kapatılarak yerine Lisansüstü Eğitim Enstitüsü kurulmuş olup, enstitü bünyesinde yeni yüksek lisans ve doktora programlarının açılması, bölge açısından önemli bir yeri olan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu’nun kapatılarak yerine Spor Bilimleri Fakültesi’nin kurulması, Eleşkirt Celal Oruç Hayvansal Üretim Yüksekokulu’nun Hayvansal Üretim ve Teknoloji Bölümü mezunlarına Ziraat Mühendisi unvanı verilmesi, yüksekokula gelecek yıllarda daha fazla öğrencinin gelmesini sağlayacaktır.
Rektörlüğün hamiliği ile Uluslararası Sempozyumlar, Ulusal Kongreler, İş Birliği Protokolleri ile şehrimizin ve üniversitemizin uluslararası camiada tanınırlığı artırılmıştır. Bu kapsamda yeni girişimler hızlanmıştır. Tübitak, BAP projeleri, akreditasyon çalışmaları ile üniversitenin bilimsel hüviyeti sürekli bir biçimde gelişmesine katkıda bulunmuştur. Üniversitenin her geçen gün daha fazla tanınmasını ve popülerliğinin artmasına katkı sunmuştur. Akademik personelin psikoloji, fen ve sosyal bilimler alanlarında Dünya’da en etkili bilim adamları içinde yer almaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir.
AİÇÜ’de eğitim alan öğrencilerin farklı üniversitelerden eğitim almasının gelişimleri açısından büyük öneme sahip olduğunu her ortamda dile getiren Sayın Karabulut, bu minvalde şehrimiz üniversitesinin ve üniversite öğrencilerinin gelişimi açısında YÖK Anadolu Projesi kapsamında üniversitenin Ankara Üniversitesi ile eşleştiğini dile getirmiştir. Bu durum öğrencilerin farklı üniversiteden ders alma, alanında uzman akademisyenleri tanıma ve değişik dersler almasına zemin hazırlayacağı ifade etmiştir.
Ağrı Devlet Hastanesinin, Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi akabinde hızlı bir şekilde Tıp Fakültesine, hocaların getirilmeye çalışılması, hepimizin görmüş olduğu mühim konulardan biridir. Kısa süre önce Tıp Fakültesi yapı kompleksine başlanılması da bizleri mutlu etmiştir.
Şehre örnek olması açısından AİÇÜ’de modern bir Millet Bahçesi inşa edilmiş ve üniversite kendi elektriğini karşılamak için Güneş Panellerini kullanmaya başlamıştır. Üniversitenin daha yaşanabilir hale gelmesi için ise Yaşam Merkezi’nin inşası bitirilmiştir.
Uluslararası değişim programları ile gerek öğrencilerin gerekse akademik ve idari personelin yurtdışına çıkmasına olanak tanıyarak üniversitenin gelişimine katkı sağlamıştır. Rektör Yardımcılığına, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığına, Eczacılık Fakültesi Dekanlığına ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığına, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi kadrosunda yer alan Profesörlerin atanması ile üniversite kendine yetebilecek duruma gelmiştir. Üniversitenin spora vermiş olduğu destek sonucunda yüzme, boks, atletizm, kros ve voleybol branşlarında büyük başarılar sağlanmasının önü açılmıştır.
YEREL HABERLER
06 Ekim 2024KÖŞE YAZILARI
06 Ekim 2024YEREL HABERLER
06 Ekim 2024GÜNCEL
06 Ekim 2024