Dört Yıla Ömürlük Çalışma Sığdıran Rektör Karabulut

Dört Yıla Ömürlük Çalışma Sığdıran Rektör Karabulut

ABONE OL
16:30 | 02 Ocak 2021 16:30
Dört Yıla Ömürlük Çalışma Sığdıran Rektör Karabulut
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şanslısın Ağrı; Rektör Abdulhalik Karabulut, Sadece Eğitimci Değil Aynı Zamanda Bir Ağrı Sevdalısı

21.01.2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut, atandığı günden itibaren toplumun her kesimiyle kesintisiz bir şekilde iletişim içinde olmuştur. Rektörlük makamının Kampüs ile rektörlük binası arasına sıkışıp kalmak olmadığını halka çok iyi göstermiştir. Ağrı halkının iyi gününde kötü gününde yanında olmaya çalışmıştır. Şehrin gelişimi için çeşitli Bakanlıklar ile görüşmeler gerçekleştirip çalışmalar yapmıştır. Bu minvalde Ağrı’nın tanıtımı için önemli Sempozyumlar ve Çalıştaylar düzenlenmesini sağlamıştır.
Rektör Karabulut göreve başladığı günden bugüne kadar yaklaşık 46 ay kesintisiz bir şekilde bu görevi ifa etmiştir. Eğitim – Öğretimde insanı merkeze olan ve çevreye duyarlı bir üniversitenin inşası için önemli çalışmalara imza atmıştır.

AİÇÜ Sosyal Sorumluluk Projeleri İle İsmini Duyurmaya Devam Ediyor

AİÇÜ, gelişmede, eğitimde hız kesmiyor, eğitimin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de ismini duyurmaya devam ediyor, özellikle Bedensel ve Zihinsel Engelli ve Down Sendromlu çocuklar için yüzme eğitimi vermesi, Türkiye çapında yarışmalarda yer almalarını sağlaması onlara ayrı bir öz güven ve değer katmıştır. Ayrıca çocuklar İçin Rektör KARABULUT döneminde İlk kez Yaz Spor Okulu açılmıştır. Yüzme, Voleybol, Kort Tenis, Basketbol ve futbol branşları da aktif hale bu dönemde getirilmiştir.

Sağlık İçin Önemli Bir Projeyi Hayata Geçirdi

Yıllardır Ağrı’nın en büyük sorunu olan sağlık sorunu için önemli girişimler yapmış ve akabinde Üniversite’de Tıp Fakültesi’nin kurulmasını sağlamıştır. 2020 Haziran ayında ise Ağrı Devlet Hastanesinin, AİÇÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi olması için girişimde bulunmuş ve akabinde kurulmasını sağlamıştır. İlerleyen süreçlerde Ağrı’da sağlık sorunlarının çok azalacağı düşünülmektedir.

Üniversitemizde Yaşam Merkezinin Kurulmasını

Çoğu üniversite de olup ta üniversitemizde eksik olan Yaşam Merkezi ’de Rektör Karabulut döneminde kurulmuştur. Ve Yaşam Merkezinin içinde büyüklü küçüklü 24 iş yeri bulunmaktadır. İlk olarak bu yapının içinde gözümüze Cep sinemasının olduğu görülmektedir. Öğrencilerimiz için hizmete girmiş olan THY satış ofisinden sadece uçak bileti satın almayacaklar, otobüs biletlerini de temin edilebilecekler, ŞOK Marketten alış verişlerini yapabilecekler, Bay- Bayan Kuaförü hizmetlerinden istifade edebilecekler, Moda Aksesuar (Takı),Giyim, Konfeksiyon dükkanları yine öğrencilerimizin hizmetinde olacak, Bilgisayar, Cep Telefonu ve Aksesuarlar Mağazasından ihtiyaçlarını karşılaya bilecekler, Kırtasiye Dükkânı yine kendilerine kolayca ulaşabilecekleri bir yakınlıkta, Kahve Diyarı, Kır Pidesi, Çiğ Köfteci de aynı çatı altında ve Kızılay’ın da öğrencilerimizin sosyal aktiviteleri için hazırladığı bir mekanı var. İnşallah yakın zamanda Pandemi biterse bu güzel Yaşam Merkezi yeniden öğrencilerine kavuşacaktır.

Bir Rektör Düşünün ki ;

Sayısız Sosyal Projeler…
Sayısız konferanslar…
Yüksek lisans ve doktora tezleri…
Kurslar, bilimsel etkinlikler…
Ödüller, kitaplar…
Böyle donanımlı bir Rektör’ün şehrimizde olması bizim için büyük şans olduğunu düşünmekteyim.

Rektör KARABULUT’un girişimleri ile üniversitede kısa sürede öğrenci sayısı ve fakültelerin arttığı göze çarpmaktadır. Kısaca bakacak olursak ;

AİÇÜ 2017-2018 yılında bünyesinde 7 Fakülte, 6 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu, 3 Enstitü ile toplam 11.975 öğrenci iken 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında en çok tercih edilen üniversiteler arasına girerek 3 bin 210 kontenjana, 2 bin 912 öğrenci yerleşti. Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçlarına göre Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 37 lisans programı, 33 ön lisans programı olmak üzere 70 programa öğrenci alınmış olup, AİÇÜ’İ 13.225 öğrenci ile %90 doluluk oranına ulaşmıştır ”bu çok büyük bir başarıdır” 2019- 2020 yılında ise bu durum aynen devam etmiştir.

Üniversitede 8 fakülte, 6 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu ve 3 Enstitü mevcuttur. Ve üniversite doluluk oranı % 98 olmuştur. Patnos, Taşlıçay ve Doğubayazıt’taki Yüksekokullar ise yeniden daha önemli hale getirilmiştir. Öğrenci sayıları ise artmaya başlamıştır. Bu süreçte halkın yanında olduğunu icraatlarında göstermeye devam etmiştir. Bu kapsamda Rektör Karabulut, Doğubayazıt ilçesine ÖSYM Sınav Merkezinin açıldığını belirtmiş ve buradaki öğrencilerimiz ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda ikamet ettikleri ilçelerde sınava girebileceklerini belirtmiştir. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi dünya üniversiteleri sırasında ilk üç bine giren üniversite konumuna gelmiştir. Bu da büyük başarıdır.

Rektör Prof.Dr. Abdulhalik Karabulut’a başarıları daim, yolu açık olsun diliyoruz.

 

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r